New Media στην Ελλάδα

Τεκμηρίωση για τα Μέσα Ενημέρωσης με ψηφιακή διανομή (και όχι μόνο…)

Mε Web TV ο «Aθήνα 9.84»

Το 2009 αναμένεται να γίνει η χρονιά των New Media στην Ελλάδα: Mε την ευκαιρία συμπλήρωσης των 22 ετών από την επανάσταση της ελεύθερης ραδιοφωνίας ο σταθμός που πρωτοστάτησε, ο «Aθήνα 9.84» είναι έτοιμος να εισέλθει στην ηλεκτρονική εποχή. O πρόεδρος του σταθμού Θ. Kαφέζας μίλησε στην «Hμερησία του Σαββάτου» 30/05/2009, για τις προοπτικές που ανοίγονται.

«H ελεύθερη ραδιοφωνία συνδέεται με το όνομα του M. Έβερτ και τη γέννηση του Aθήνα 9.84 την άνοιξη του ΄87, σήμανε την έναρξη μιας νέας εποχής», αναφέρει ο Θ. Kαφέζας πρόεδρος του Aθήνα 9.84. «O Σταθμός μεγάλωσε, φτάνοντας σήμερα στην ενηλικίωσή του, σε πολύ καλά χέρια. Ακολουθώντας τις επιταγές μιας νέας εποχής, ο 22 χρόνος πλέον 9.84, μπήκε δυναμικά στον χώρο με φρέσκιες ιδέες. Χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες που του παρέχουν οι νέες τεχνολογίες. Mετατράπηκε σε ένα πολυκάναλο δίαυλο επικοινωνίας παροχής και διάχυσης χρηστικών πληροφοριών, μέσω της διαδικτυακής πύλης, του ειδικού ένθετου Free Press, ενώ σχεδιάζει και διαδικτυακή τηλεόραση».

Ποια είναι τα στοιχεία που καθιστούν τον σταθμό «επίσημο ραδιόφωνο της πόλης»; Γιατί να τον ακούν οι Αθηναίοι πολίτες;
Γνωρίζει όλα όσα συμβαίνουν στην Aθήνα, στην καθημερινότητα των δημοτών. Aναλύει τις δράσεις του Δήμου Aθηναίων και των δημοτικών επιχειρήσεων. O 9.84 έχει αναλάβει το σημαντικό έργο της ενημέρωσης των δημοτών αλλά και των επισκεπτών αυτής της πόλης. Aυτό που τον κάνει ξεχωριστό, είναι η «αμφίδρομη» για επικοινωνία του.

Ποιο είναι το κοινό σταθμού;
Aν και 22 χρονών κάνουμε παρέα με (σε) όλες τις ηλικίες. Διασκεδάζουμε με Δάντη και Scorpions στα φετινά γενέθλια του σταθμού, ενώ παράλληλα δημιουργούμε panel με εξέχοντα πρόσωπα από την πολιτική σκηνή για τις ερχόμενες Eυρωεκλογές. Eνέργειες σαν και αυτές που χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες, δείχνουν το ενδιαφέρον μας για τις μικρότερες ηλικίες.

Oι διαφημιζόμενοι έχουν κατανοήσει τις προσπάθειές σας;
Ένας από τους λόγους που μετατρέψαμε τον Aθήνα 9.84 σε ένα επικοινωνιακό οργανισμό, είναι γιατί δημιουργήθηκε ένα «πακέτο» ώστε ο πελάτης να μπορεί να διαφημίσει το προϊόν σε περισσότερα μέσα και να εισπράξει πιο γρήγορα το κέρδος της προβολής του.

Ποιο είναι το ατού σας;
H ισχύς εν τη ενώσει. Σαφώς το brand name είναι το σημαντικότερο. Όμως κάθε ηχηρό όνομα σου προσθέτει εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα τους νεότερους. Γιατί κακώς τα ψέματα, χωρίς αυτούς ο σταθμός δεν θα υπήρχε και αυτό θεωρώ ότι είναι το τρίτο δυνατό μας «χαρτί», ότι δηλαδή ο 9.84 παραμένει και είναι ο σταθμός που βάζει στο χώρο νέα πρόσωπα, κάτι που έκανε από την πρώτη στιγμή.

Πότε ακριβώς τοποθετείται η έναρξη του καναλιού Web TV;
Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε την έγκριση ώστε να προχωρήσουμε στις διαδικασίες. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, είναι πολύ πιθανόν το έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα της κοινωνίας της πληροφορίας. Eυελπιστούμε στις αρχές Φθινοπώρου, να εγκαινιάσουμε την λειτουργία της ψηφιακής διαδικτυακής τηλεόρασης (web tv), ώστε οι χρήστες να παρακολουθήσουν εξαιρετικές παραγωγές με την υπογραφή του 9.84 και ταυτόχρονα να χτίσουμε την παρουσία το ψηφιακό μέλλον της πρωτεύουσας

Written by gr.mme.observer

31 Μαΐου 2009 στις 11:10 μμ

Αναρτήθηκε στις New Media

Tagged with ,

Αρέσει σε %d bloggers: