New Media στην Ελλάδα

Τεκμηρίωση για τα Μέσα Ενημέρωσης με ψηφιακή διανομή (και όχι μόνο…)

media: ολοταχώς για (online) χρέωση

[από το media.yooblog.gr] Από του χρόνου θα είναι συνδρομητική η online έκδοση της εφημερίδας NY Times. Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν χωρίς να αποδώσει, αλλά άλλες εποχές τώρα. Θα επιτρέπεται στους αναγνώστες να διαβάσουν μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό άρθρων το μήνα και μετά ή θα πληρώνουν ή τίποτα. Εδώ η ανακοίνωση των NY Times.

Δύο πράγματα είναι σίγουρα: Πολλοί θα γραφτούν και θα πληρώνουν συνδρομή, πολλοί περισσότεροι όμως όχι. Θα πάψει η ιστοσελίδα των NY Times να παίρνει κλικ από άλλες πηγές και αυτό βέβαια θα κάνει κακό στα διαφημιστικά έσοδα, γράφει το media.yooblog.gr.

Η Guardian διέψευσε αυτούς που πίστευαν πως δεν γίνεται να είναι επί πληρωμή μια εφαρμογή με ειδήσεις, μια και μέσα σε ένα μήνα την κατέβασαν 70.000 χρήστες iPhone. Κοστίζει 2,99 ευρώ, δηλ. έχει φέρει καθαρά 155.000 λίρες κέρδη, ενώ είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Ακόμα, η κίνηση της Conde Nast να πουλά κάθε μήνα το νέο τεύχος του GQ στο iPhone προς 2,39 ευρώ φαίνεται να αποδίδει. Το τεύχος Ιανουαρίου κατεβάστηκε πάνω από 12.000 φορές.

Written by gr.mme.observer

23 Ιανουαρίου 2010 στις 8:23 μμ